HUMANITARNA ORGANIZACIJA

Pomozi.ba od početka godine donirala oko 2,5 miliona KM za oboljele građane

Ponosni smo na činjenicu da smo od početka godine pomogli više stotina odraslih i djece sa različitim oboljenjima, naveli iz Pomozi.ba

Z. K.

Najviše sredstava utrošeno je na onkološke pacijente

Foto: Agencija


Humanitarna organizacija Pomozi.ba u mjesecu avgustu i septembru donirala je 634.875,68 KM u svrhu liječenja naših oboljelih građana, a od početka godine oko 2,5 miliona KM.

Desetine novih zahtjeva

- U mjesecu avgusu donirano je 293.607,35 KM, a u septembru 341.268,33 KM. Od spomenutog iznosa najviše sredstava utrošeno je na onkološke pacijente, koji se nažalost sve češće javljaju za pomoć. Preostali dio uplaćen je za naše građane sa srčanim oboljenjima, problemima sa sluhom, vidom, dijaliznih pacijenata, kao i djece sa poteškoćama u razvoju - naveli su iz Pomozi.ba.

Udruženje Pomozi.ba na mjesečnom nivou dobija desetine novih zahtjeva oboljelih sugrađana, koji nisu u stanju finansirati vlastito ili liječenje članova porodice, kako u našoj zemlji, tako i van granica BiH.

- Nažalost, nismo uvijek u mogućnosti pomoći svima, ali smo ponosni na činjenicu da smo od početka godine pomogli više stotina odraslih i djece sa različitim oboljenjima, te donirali 2.403.499,79 KM za liječenje oboljelih bh. građana - kažu iz Pomozi.ba.

Opravdati povjerenje

Također, iz ove Humanitarne organizacije zahvalili su se svim građanima koji podržavaju njihove humanitarne akcije i koji doniraju novac putem Pomozi.ba.

- Mi ćemo se i dalje truditi da opravdamo to povjerenje te pomognemo što više naših oboljelih građana, ali i onih u stanju socijalne potrebe - ističu iz Pomozi.ba.

NA VRH

Podijeli članak na