MNOGO NEJASNOĆA

Opozicija u NSRS najavljuje bojkot sutrašnje posebne sjednice

Poslanik PDP-a Igor Crnadak tvrdi da je sjednica skupštinskog Kolegija "pokazala da vlast želi da zbrzi ovu priču" i da "onemogući opoziciju da kaže svoj stav"

Naordna skupština RS. Ilustracija

Fu. M.

26.10.2021

Zastupnici SDS-a, PDP-a i DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske najavljuju mogućnost bojkta sutrašnje posebne sjednice parlamenta na kojoj je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH.

Šef Kluba zastupnika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić pozvao je predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića da zastupnicima opozicije "omogući demokratski pristup i odnos u Narodnoj skupštini" ili će oni bojkotirati takve sjednice ili praviti neke druge performanse.

Stanić je, nakon sjednice skupštinskog Kolegija u Banjoj Luci, rekao novinarima da opozicija "neće dozvoliti da neko bude biran, a da nema pravo obraćanja u parlamentu Republike Srpske".

Poslanik PDP-a Igor Crnadak tvrdi da je sjednica skupštinskog Kolegija "pokazala da vlast želi da zbrzi ovu priču" i da "onemogući opoziciju da kaže svoj stav", te najavio da će PDP vidjeti da li će pod ovakvim uslovima učestvovati u radu sjednice, prenosi Srna.

Šef kluba DNS-a Duško Ivić rekao je da će zastupnici DNS-a razmisliti da li će sutra učestvovati u radu posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

- Imam osjećaj da pozicija želi da održi sjednicu parlamenta Republike Srpske bez opozicije - kaže Ivić.

Inače, Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da sutra bude održana posebna sjednica parlamenta, a predloženim dnevnim redom je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH.

Sjednica je zakazana na zahtjev člana Predsjedištva BiH Milorada Dodika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.