VERBALNI SUKOB

Stanić tokom sjednice NSRS vikao na Dodika: "Tata ti trabunja"

Drago mi je gospodine Staniću imate takvu inspiraciju i da vas moja pojava tako inspiriše i omogućava vam jak imunitet da ste stalno u naponu, rekao mu je Dodik

Stanić se obrušio na Dodika. Avaz

Fu. M.

27.10.2021

Tokom današnje posebne sjednice Narodne skupštine RS-a do verbalnog sukoba došlo je između Miladina Stanića, poslanika SDS-a i Milorada Dodika, člana Predsejdništva BiH. 

- Vi ste umislili da sve počinje i završava sa vama. Slažemo se prije svega u činjenici da mi ne možemo prihvatiti nametnute zakone od strane visokog predstavnika. Ne možemo i nećemo i to da ste najgori na svijetu bićemo saglasni sa vama. Također se ne slažemo i sa nametnutim presudama i odlukama Ustavnog suda BiH. Ali mi nećemo da nas slijepac vodi i nećemo da budemo slijepo poslušni - rekao je Stanić. 

Poslanik SDS-a zatim je nastavio: 

- Neprijatelji ratuju, prekinu rat i prave dogovor, a vi mislite da ste bogom dani da je vama dopušteno sve, izuzev toga što ste pretjerali svaku mjeru oko pljačke, da mislite da Parlament RS treba da mlatite sa njim kako se dopada jednom čovjeku. Samo je on važan, samo on ima pravo da pljačka, da štiti porodicu, svi mi ostali nemamo pravo. I samo da znate ukoliko bilo šta izgovorite na bezobrazan način, kao što ste to do sada radili prema opoziciji, napustit ćemo sjednicu.

S druge strane Dodik mu je odmah replicirao: 

- Drago mi je gospodine Staniću imate takvu inspiraciju i da vas moja pojava tako inspiriše i omogućava vam jak imunitet da ste stalno u naponu. Mislim da mašite skroz, ništa novo niste rekli osim što trabunjate stalno isto.

Zatim ga je Stanić prekinuo: 

- Tata ti trabunja! Ne možeš da mi govoriš ružne riječi -povikao je Stanić nazivajući ga idiotom.

Raspravu možete poslušati od 7:45 minute videozapisa:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.