LIDER PDP-A

Borenović: Preduzeća, porodice ili pojedinci bliski režimu u RS su se bogatili na koroni

Političke krize u BiH na ruku idu jedino Izetbegoviću, Čoviću i Dodiku, kazao je Borenović

Branislav Borenović. Arhiv

N. Aj.

28.10.2021

Političke krize u BiH na ruku idu jedino Izetbegoviću, Čoviću i Dodiku, kazao jelider PDP-a Branislav Borenović gostujući u emisiji "Puls BN televizije.

- Niko od pomenute trojice se ne vraća na nastanak krize, a to je Inckov zakon. O tome ne govori ni vlast RS - kazao je Borenović.

Podsjetio je da nije prvi put da se SNSD ogluši o zaključke koje je sam potencirao u NSRS.

- Selektivno uzimaju sa tog stola šta im treba i prave politički haos. Pokazuju neozbiljnost, nedosljednost, neprincipijelnost i uvlače nas u nove konflikte. Oni zanemaruju Inckov zakon i dovode u RS sa posebnim sjednicama nove probleme. Isto tako i sa zakonima koji su lijepi za čuti, ali su nerealni, nemogući, teško ispunjivi jer ne prate onu proceduru kakva je predviđena kada je u pitanju prijenos nadležnosti - rekao je Borenović, između ostalog.

Cjelokupna politička halabuka poslužila je za zataškavanja krupnih afera,  smatra lider PDP-a.

- Preduzeća, porodice ili pojedinci bliski režimu su se bogatili na koroni. Kupovali su maske za 30 feninga, a prodavali ih za 6 KM. Kupovali respiratore za 15.000, a narodu RS prodavali za 150.000 KM. Razne antigenske testove lošeg kvaliteta su prodavali građanima. Ono što je najveći zločin prema vlastitom narodu jeste poigravanje sa kiseonikom. Nešto što ljudi koriste da bi preživjeli - rekao je Borenović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.