PRIJEVREMENI IZBORI

Koalicija opozicije RS danas potvrđuje ime kandidata za gradonačelnika Prijedora

rijavu kandidata ovjereni politički subjekti podnose Centralnoj izbornoj komisiji BiH zaključno sa 8. novembrom 2021. godine, do 16 sati

Koalicija opozicije danas potvrđuje ime kandidata. Arhiv

N. Aj. / Fena

3.11.2021

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine donijela je odluku da će se prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora održati 12. decembra, nakon što je dosadašnji gradonačelnik Dalibor Pavlović podnio ostavku zbog neprimjerenih fotografija koje su procurile u javnost.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici u ponedjeljak, 1. novembra, nakon razmatranja Izvještaja o izvršenim provjerama prijava za ovjeru koalicija za učešće na Prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedor, ovjerila prijavu koalicije pod nazivom "Za naš Prijedor – DNS- SDS- PDP".

Koalicija "Za naš Prijedor"

Gradski odbor PDP-a Prijedor održao je sinoć sjednicu kojoj su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potpredsjednica Jelena Trivić, generalni sekretar Mira Pekić, te članovi Predsjedništva stranke Perica Bundalo, Draško Stanivuković i Milanko Mihajilica, a tema sjednice bili su prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora.

- Gradski odbor PDP-a Prijedor potvrdio je podršku formiranoj koaliciji „Za naš Prijedor“ opozicionih stranaka SDS-a, PDP-a i DNS-a u zajedničkom nastupu na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora koji će danas biti zvanično predstavljen, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Zajednički kandidat

Neslužbeno, Demokratski narodni savez, stranka s najvećim brojem mandata nakon SNSD-a u skupštini Grada Prijedora, za zajedničkog kandidata opozicije predložio je Gorana Predojevića, čija bi kandidatura trebala biti potvrđena danas. Predojević je u periodu od 2009. do 2013. godine bio predsjednik Odbora mladih DNS-a Prijedor. Član je Predsjedništva GO DNS-a Prijedor i aktivni odbornik i šef odborničkog kluba u SG Prijedor.

Gradski odbor SNSD-a Milorad Dodik - Prijedor, koji ima najveći broj mandata (osam) u Gradskom vijeću tog grada, je za zajedničkog kandidata svojih koalicionih partnera na prijevremenim izborima za gradonačelnika predložio Slobodana Javora.

U skladu sa Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Prijedor, prijavu kandidata ovjereni politički subjekti podnose Centralnoj izbornoj komisiji BiH zaključno sa 8. novembrom 2021. godine, do 16 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.