KORONAVIRUS

UKC Tuzla zbog pogoršanje epidemiološke situacije smanjuje elektivni program za 50 posto

Također, obustavljaju se redovni specijalističko-konsultativni pregledi, sa izuzetkom specijalističko-konsultativnih pregleda za koje se po procjeni specijaliste utvrdi da su neodložni i hitni, saopćeno je iz UKC Tuzla

UKC Tuzla. Agencije

Avaz.ba

3.11.2021

Univerzitetski klinički centar Tuzla smanjuje elektivni operativni program za 50 posto zbog epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa.

- U skladu sa odredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, u cilju kvalitetnog odgovora na novonastalu epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa (Covid-19), u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, od 3. novembra 2021. godine, reducira se elektivni operativni (hirurški) program u obimu od 50 posto od punog obima u svim medicinskim organizacionim jedinicama, najmanje na period od 15 dana - saopćeno je iz UKC Tuzla.

Navodi se da hitni operativni program i onkološki operativni program odvijat će se kontinuirano i nesmetano.

- Također, obustavljaju se redovni specijalističko-konsultativni pregledi, sa izuzetkom specijalističko-konsultativnih pregleda za koje se po procjeni specijaliste utvrdi da su neodložni i hitni - saopćeno je iz UKC Tuzla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.