PANDEMIJA Treća smrt danas u BiH

Deveta žrtva koronavirusa: U Tuzli preminula žena iz Brčko distrikta

Kod pacijentice nastupila iznenadna srčana smrt, naveli su iz Kriznog štaba TK

Sl. M. / Avaz.ba

UKC Tuzla

Foto: Avaz


Opis: Koronavirus

Grafika

U Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli danas je preminula starija žena kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom. Riječ je o pacijentici koja je ranije bila na liječenju u Medicinskom institutu "Bayer" (bivši Centar za srce).

Iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona potvrđeno je da je jutros kod pacijentice nastupila iznenadna srčana smrt.

- Njeno stanje je zahtijevalo hitnu medicinsku intervenciju. Zbog prisutnih komorbiditeta oporavak pacijentice se produžio te je jutros nastupila iznenadna srčana smrt, koja je usko povezana s njenom primarnom dijagnozom. Kod pacijentice je dokazano prisustvo koronavirusa - kazali su iz Kriznog štaba Tuzla. 

Redakciji "Avaza" javila se unuka starice (73) koja je preminula 

- Ona je ležala u Centru za srce s obizrom na to da je imala ugradnju tri stenta. U bolnici je bila od 16. marta. Tri dana po dolasku u bolnicu su joj ugrađeni stentovi. Kao posljedice te operacije bubrezi su prestali da joj rade, tako da su je zadržali nekoliko dana duže u bolnici kako bi se bubrezi vratili u normalu. Nakon pet-šest dana su nam javili kako je stanje stabilno i stvari idu nabolje, ali su utvrdili da ima upalu pluća - navela je Tanja Janković, koja se javila našoj redakciji. 

Kako je navela, tek 28. marta starica je testirana na koronavirus, kada je ustanovljeno da je pozitivna.

- Jučer nam je javljeno da je prebačena iz Centra za srce u bolnicu određenu za liječenje bolesnika s koronavirusom, s obzirom na to da su rezultati pokazali da je pozitivna. Nismo imali više mogućnost da se čujemo s njom. Danas nam je javljeno da je preminula i da je uzrok njene smrt prestanak rada srca - navela je Tatjana.

Riječ je o pacijentici koja je s područja Brčko distrikta, ali je po epidemiološkim parametrima bila označena kao osoba koja je zaražena u Tuzli.

U Bosni i Hercegovini dosad je preminulo devet osoba kod kojih je bila potvrđena zaraza koronavirusom.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na