POZDRAVILI DANAŠNJU AKCIJU

SDP BiH: Profesionalnim pristupom i djelovanjem, sigurnosne agencije doprinose osjećaju sigurnosti svih građana

U ime SDP BiH obraćamo svim policijskim agencijama od nivoa države, preko entiteta i Brčko distrikta do kantona u Federaciji BiH, kako bi ih pozvali na maksimalan angažman, međusobnu saradnju, te da učine sve što je u njihovoj moći da zaštite sigurno

SDP BiH: Ovakve akcije ulijevaju sigurnost građanima. Arhiv

N. Aj.

4.11.2021

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine pozdravlja današnju akciju državnih sigurnosnih agencija i hapšenje osumnjičenih za ubistva sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića od prije tri godine.

- Ovakve akcije ulijevaju sigurnost građanima Bosne i Hercegovine i dokaz su da se saradnjom sigurnosnih agencija mogu riješiti i najteža krivična djela. Ipak, u vremenu velikih političkih tenzija možemo očekivati da će se pojaviti oni koji će političku nestabilnost pokušati da iskoriste za svoje najniže porive. To se dešava i u mnogo uređenijim državama nego što je naša zemlja.

Nažalost, ionako komplikovano ustavno pravno uređenje, blokada rada državnih institucija, politička sukobljavanja i podjele doprinose osjećaju nesigurnosti i ratne psihoze među građanima u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

Zato se u ime SDP BiH obraćamo svim policijskim agencijama od nivoa države, preko entiteta i Brčko distrikta do kantona u Federaciji BiH, kako bi ih pozvali na maksimalan angažman, međusobnu saradnju, te da učine sve što je u njihovoj moći da zaštite sigurnost građana i ustavno-pravni poredak - saopćeno je iz SDP-a BiH.

Istaknuto je da ih pozivaju da pokažu profesionalnost u obavljanju svojih poslova u okviru povjerenih im ovlaštenja, za šta je najbolji pokazatelj današnja zajednička akcija državnih i entitetskih policijskih agencija.

- Naročito je važno da se pokaže odgovornost i spremnost na garantiranje sigurnosti povratnika u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Svojim profesionalnim pristupom i preventivnim djelovanjem policijske i sigurnosne agencije će doprinijeti osjećaju sigurnosti svih građana u Bosni i Hercegovini - zaključuje se u sapćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.