CRVENO UPOZORENJE

Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Ponedjeljak bi prema preliminarnim prognozama mogao mjestimično donijeti razvedravanje, ali se u utorak i srijedu ponovo očekuje kiša u većem dijelu BiH

U Sarajevu danas kiša. avaz

Piše: L. M.

5.11.2021

U Bosni i Hercegovini se i sutra očekuju kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom, uz dnevnu temperaturu zraka od šest do 16 stepeni. Temperature zraka sutra će u Bosni biti između 6 i 12, a u Hercegovini između 13 i 18 stepeni celzija.


Crveno upozorenje

Usljed velikih količina padavina potopljene saobraćajnice. avaz

Ponedjeljak bi prema preliminarnim prognozama mogao mjestimično donijeti razvedravanje ali se u utorak i srijedu ponovo očekuje kiša u većem dijelu BiH.

Iz Hidrometeorološkog zavoda RS-a također je rečeno da će sutra jutro biti oblačno sa kišom ili pljuskovima, uglavnom u južnim i istočnim predjelima.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je i crveno upozorenje za obilne padavine, olujan vjetar kao i pojavu klizišta. Područje za koje se izdaje upozorenje je Hercegovina kao i jugozapadna i središnja područja Bosne, očekuju se intenzivne padavine i olujan vjetar.

-Očekivana količina padavina u Hercegovini, jugozapadnim i središnjim područjima Bosne od 60 do 100 litara po kvadratu. Olujan vjetar od 80 kilometara na sat. Vjetar će do kraja dana postupno slabiti - navedi se na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U subotu, 6.novembra, prema prognozi će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u većini područja. U ostatku dana i tokom noći padavine uglavnom u Hercegovini, istočnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Temperature zraka u Bosni između 6 i 12, a u Hercegovini između 13 i 18 stepeni.


U nedjelju djelimično razvredravanje

U nedjelju, 7.novembra, pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. Prijepodne slaba kiša je moguća lokalno na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 22 stepena.

- U ponedjeljak, 8.novembra, jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno naoblačenje. Poslijepodne ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 20 stepena - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.