OPASNOST OD POPLAVA

Stanje na maglajskom području: U večernjim satima vodostaj Bosne porastao i do 40 centimetara

Služba Civilne zaštite prati situaciju i kako smo ranije naglasili po potrebi će poduzeti određene aktivnosti, saopćeno je iz općine Maglaj

Rijeka Bosna u Maglaju. N. Bradarić

Piše: N. Br.

6.11.2021

U večernjim satima ponovno je došlo do porasta vodostaja rijeke Bosne na maglajskom području. Prema podacima Agencije za vodno područje rijeke Save od 17 do 19 sati vodostaj Bosne u porastu je od 20 do 40 cm. 



Prijeti opasnost od daljeg izlijevanja iz korita. N. Bradarić

Trenutni vodostaj rijeke Bosne kreće se od 425 cm na području Kosove do 775 cm u naselju Ulišnjak. Na dva mjerna mjesta u gradu vodostaj je 494, odnosno 571 cm. Građani Maglaja su na gradskom mostu ili uz saobraćajnicu uz samu Bosnu, prate stanje i kažu, opravdano strahuju.

Vodostaj Bosne u porastu. N. Bradarić

- Obavještavamo stanovništvo da je trenutno nivo rijeke Bosne na maglajskom području porastao kao posljedica poslijepodnevnih obilnih padavina uzvodno od Maglaja. Provjerom stanja na terenu, uzvodno nivo Bosne trenutno ne raste. Služba Civilne zaštite prati situaciju i kako smo ranije naglasili po potrebi će poduzeti određene aktivnosti. Trenutno na području općine Maglaj u prekidu je saobraćaj u naselju Ulišnjak, na Bijeloj Ploči kod bunkera, u podvožnjaku u Liješnici ispod M17 i podvožnjaku u Fojnici. S obzirom da je nivo Bosne još u porastu, sugerišemo građanima koji imaju ili koriste podzemne garaže i podrume da evakuiraju, ukoliko to već nisu, neophodne stvari i vozila na sigurnija mjesta. Stanovništvo molimo na punu opreznost i da prate zvanične informacije - saopćeno je iz općine Maglaj.


Zabrinuti građani Maglaja na ulicama. N. Bradarić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.