OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Predsjednik turskog parlamenta Sentop izrazio saučešće povodom smrti Hasana Čengića

Izražavam saučešće porodici, rodbini i bratskom narodu u BiH povodom smrti jednog od osnivača SDA, bliskog saradnika rahmetli Alije Izetbegovića, naveo je Sentop

Mustafa Sentrop i Hasan Čengić. avaz

Piše: L. M.

7.11.2021

Predsjednik Velike narodne skupštine Turske Mustafa Sentop uputio je saučešće povodom smrti Hasana Čengića, bivšeg predsjednika Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i jednog od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA).

- Izražavam saučešće porodici, rodbini i bratskom narodu u Bosni i Hercegovini u povodu smrti Hasana Čengića, jednog od osnivača SDA, bliskog saradnika rahmetli Alije Izetbegovića, jednog od utjecajnih imena bosanskog otpora i važnih intelektualaca. Neka mu se Bog smiluje - naveo je Sentop u poruci objavljenoj na zvaničnom Facebook profilu.

Mustafa Sentop na Facebooku. printscreen

Čengić je preminuo u 64. godini. Rođen je 30. augusta 1957. godine u selu Odžak kod Foče, a završio je nekadašnji Islamski teološki fakultet, danas Fakultet islamskih nauka, u Sarajevu.

Dženaza Hasanu Čengiću klanjaće se u ponedjeljak u haremu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu u 11 sati. Drugi termin dženaze i ukop biće obavljeni na porodičnom mezarju Čengića u Odžaku kod Ustikoline u 14.30 sati, obavijestili su iz Islamske zajednice u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.