SAOPĆENO IZ CIK-A

Sutra će biti utvrđen redoslijed na glasačkom listiću na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora

Naglašeno je da je žrijebanje javno te da će se emitirati uživo putem live streaminga na web stranici Centralne izborne komisije BiH

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora 12. decembra. Ilustracija

N. Aj.

8.11.2021

U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću Centralna izborna komisija BiH će sutra, 9. novembra 2021. godine sa početkom u 11 sati u sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu organizirati žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora zakazanim za 12. decembar 2021. godine, saopćenoje iz CIK-a BiH.

Naglašeno je da je žrijebanje javno te da će se emitirati uživo putem live streaminga na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba.

- Centralna izborna komisija BiH nakon provedenog žrijebanja svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću koji će se primjenjivati na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora. O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom biti dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH - saopćeno je iz CIK-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.