PRENOSIMO

Kome je u interesu da lažno objavi kako su pripadnici MUP-a RS “pokušali upasti” u kasarnu Oružanih snaga BiH?

Dezinformacija dolazi u momentu kada SNSD i Milorad Dodik prijete ukidanjem Oružanih snaga BiH i formiranjem paravojne formacije bh. entiteta RS

Navode demantovao, ne samo MUP RS, nego i Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine. Press

PRESS

11.11.2021

Mediji bliski direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmanu Mehmedagiću u momentu kada političari dižu tenzije, a građani strahuju od novih sukoba na ovim prostorima, objavili su dezinformaciju o tome da su pripadnici MUP-a RS “pokušali upasti u kasarnu Rajlovac kako bi uhapsili jednog vojnika Oružanih snaga BiH”.


Demant Ministarstva odbrane BiH

Ove navode demantovao je ne samo MUP RS-a nego i Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine na čijem čelu se nalazi ministar Sifet Podžić iz Demokratske fronte – Željko Komšić, piše PRESS.

- Pripadnici Žarndarmerije MUP-a RS ušli su u utorak popodne u kasarnu Oružanih snaga u Rajlovcu kod Sarajeva, pod izgovorom da trebaju lišiti slobode jednog vojnika - objavili su mediji koji se dovode u vezu s direktorom OSA BiH Osmanom Mehmedagićem.

Dezinformacija dolazi u momentu kada SNSD i Milorad Dodik prijete ukidanjem Oružanih snaga BiH i formiranjem paravojne formacije bh. entiteta RS, a što je naišlo na žestoke osude međunarodne zajednice.

Navode o tome da akciju MUP RS-a uopće nije najavio Oružanim snagama BiH demantovalo je Ministarstvo odbrane BiH iz kojeg je saopćeno da je upravo Vojna policija Oružanih snaga BiH rekla patroli civilne policije PS Vlasenica da dođe u kasarnu „Rajlovac“.

Prozvali policijskog komesara

- Smatramo da je suradnja OS BiH i pripadnika PS Vlasenica u ovom slučaju bila u potpunosti profesionalna i korektna, sukladno pozitivnim zakonskim propisima. Vrlo jasno želimo naglasiti da nije bilo nikakvog pokušaja kršenja procedura i propisa, a pogotovu nasilnih ulazaka u vojno-kontrolirano područje, odnosno na lokaciju vojarne „Rajlovac“ - saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH kojim upravlja Sifet Podžić.

Mediji bliski Osmanu Mehmedagiću iskoristili su i ovu dezinformaciju kako bi bez ikakvog osnova prozvali policijskog komesara MUP-a KS Nusreta Selimovića pod obrazloženjem da su iz FUP-a upućeni na MUP KS jer se kasarna Rajlovac nalazi na području pod ingerencijom MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.