POLEMIKE

Šemsudin Mehmedović: Kalabuhov je Dodikov respirator i štiti njegovu korupciju i sprečava istrage!

Zna se šta je posljedica za jednog ambasadora koji se upustio u pokušaj i podršku državnog udara i rušenja ustavno-pravnog poretka i vojske, piše MEhmedović

Mehmedović: Do sada je Dodik bio dubler Kalabuhovu. Avaz

Piše: E. T.

14.11.2021

RTRS je objavio reakciju ambasade Ruske Federacije u BiH o mojoj izjavi o protjerivanju ruskog ambasadora Igora Kalabuhova iz Bosne i Hercegovine i organizovanju protesta pred ruskom ambasadom u Sarajevu, napisao je danas na Facebooku Šemsudin Mehmedović, državni parlamentarac SDA. 

- Iz ruske ambasade su rekli da je moja izjava „pokušaj dobijanja političkih poena“. Očigledno nepoznavanje stvari, ili iskrivljivanje slike! meni politički poeni ne trebaju, ali mi treba mirna i stabilna Bosna, u kojoj Kalabuhov uživa sve blagodati!

Kako stvari stoje, ako ruski ambasador bude dolazio u Predsjedništvo BiH mogao bi i on dovesti harmonikaša i još i igrača kazačoka i bocu votke. Do sada je Dodik bio dubler Kalabuhovu, nakon intervjua za BHRT, Kalabuhov je napredovao u dublera Dodiku. Uskoro bi Kalabuhov umjesto Dodika mogao davati i zvanične izjave ispred člana Predsjedništva.

Kalabuhov pokušava dobiti političke poene za SNSD i Dodika. Savjetujem mu da reaguje na izjavu poslanika u Bundestagu Josipa Juratovića koji je izjavio da je RS bankrotirala i da je Dodik „politički mrtvac“.

Zna se šta je posljedica za jednog ambasadora koji se upustio u pokušaj i podršku državnog udara i rušenja ustavno-pravnog poretka i vojske. I za ambasadora koji se upustio u zaštitu kriminala i korupcije od istraga i poteza institucija države u kojoj je ambasador. Sve sto radi u Bosni suprotno je diplomatskim pravilima, i njegov odlazak je neminovan!

Uvjeren sam da je Dodik u svom padu već povukao Kalabuhova za sobom - napisao je Mehmedović.

Objava Mehmedovića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.