ZASTUPNIK NES-A

Emrić za "Avaz" o Fadilovom poreskom zakonu: Začuđuje me beskrupuloznost Vlade FBiH

Protiv smo zakonskih rješenja kojima se dodatno ugrožava ionako nizak standard i preživljavanje naših građana, naglašava Emrić

Jasmin Emrić. Arhiv

Piše: D. Hadžović

16.11.2021

Jasmin Emrić, zastupnik NES-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kaže da je po pitanju Fadilovog zakona o porezima začuđen beskrupuložnošću Vlade FBiH prema socijalno ugroženim kategorijama.


Potpuno socijalno neosjetljivi

- Mi smo na sjednici Glavnog odbora Narodnog evropskog saveza BiH (NES BiH) koja je održana u nedjelju (14. novembra) razmatrali između ostalog i prijedloge tih zakona te zaključili da su u ovom trenutku takvi prijedlozi potpuno socijalno neosjetljivi, te nas začuđuje beskrupuloznost vladajuće strukture i Vlade FBiH prema socijalno ugroženim kategorijama stanovništva koje jedva preživljava u ovom kriznom pandemijskom ambijentu, ističe Emrić.


Protiv ovih rješenja

Emrić navodi kako je dobro što se ovakav prijedlog na kraju neće naći na sljedećoj sjednici Predstavničkom doma Parlamenta FBiH.

- Protiv smo zakonskih rješenja kojima se dodatno ugrožava ionako nizak standard i preživljavanje naših građana, jer je očigledno poskupljenje cijena energenata, osnovnih životnih namirnica i artikala, te možemo reći da cijene neopravdano divljaju na našem tržištu. Vlada FBiH treba da osigura subvencioniranje projekata kojima će se pogođenim proizvodnim djelatnostima, poljoprivrednicima i obrtnicima olakšati poslovanje i smanjiti nepotrebni izdaci i troškovi koji su u vezi porezne politike i doprinosa, navodi Emrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.