GRADONAČELNIK BANJE LUKE

Stanivuković: Nacrtom budžeta imamo skoro 30 miliona KM više da damo građanima

O javnom dočeku Nove godine u Banjoj Luci Stanivuković je rekao da razmišljaju da osim Petra Graše, koji će nastupati za Novu godinu, angažiraju i Nedu Ukraden, dok će Ana Bekuta nastupati 1. januara

N. Aj.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković

Foto: Agencije


Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je da je Nacrt budžeta za narednu godinu za 10 miliona KM veći u odnosu na prethodni budžet.

- Imamo još 17 miliona KM rebalansa budžeta, znači imamo skoro 30 miliona KM više da podijelimo građanima, ali ni to ne valja. Hoćemo da uradimo i igrališta kojih nema u Nacrtu, i to u Kuljanima, Motikama i još nekim naseljima. Završit ćemo i vidikovac na Banj brdu koji će biti specifičan, i završavamo idejno rješenje. Očekujemo da ćemo dobiti podršku odbornika za Nacrt - kazao je Stanivuković.

Nabavit ćemo novac

O javnom dočeku Nove godine u Banjoj Luci Stanivuković je rekao da razmišljaju da osim Petra Graše, koji će nastupati za Novu godinu, angažiraju i Nedu Ukraden, dok će Ana Bekuta nastupati 1. januara.

- Nemamo novca, ali ćemo ga uspjeti nabaviti kako bismo sve to lijepo uredili i kako bi Banja Luka imala novogodišnje praznike bolje nego ikada - kazao je gradonačelnik Banje Luke.

Istakao je da je Banja Luka preživjela samo zahvaljujući građanima, jer je skupštinska većina sve oduzela.

Podrška Pariza

- U Parizu sam dogovorio da će grad Pariz sa četiri okolna grada finansirati neke projekte u Banjoj Luci. Ovo je jedna direktna podrška Pariza. Sada čekamo da vidimo gdje se to njima isplati ulagati u Banju Luku. Također, na ljeto naredne godine imamo investitora koji će vjerovatno u Poslovnoj zoni Ramići otvoriti veliku firmu. Ali pregovori su još u toku i nećemo da ništa unaprijed govorimo - rekao je Stanivuković.

Više o temi Draško Stanivuković

NA VRH

Podijeli članak na