GRADONAČELNIK BANJE LUKE

Stanivuković: Nacrtom budžeta imamo skoro 30 miliona KM više da damo građanima

O javnom dočeku Nove godine u Banjoj Luci Stanivuković je rekao da razmišljaju da osim Petra Graše, koji će nastupati za Novu godinu, angažiraju i Nedu Ukraden, dok će Ana Bekuta nastupati 1. januara

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković. Agencije

N. Aj.

18.11.2021

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je da je Nacrt budžeta za narednu godinu za 10 miliona KM veći u odnosu na prethodni budžet.

- Imamo još 17 miliona KM rebalansa budžeta, znači imamo skoro 30 miliona KM više da podijelimo građanima, ali ni to ne valja. Hoćemo da uradimo i igrališta kojih nema u Nacrtu, i to u Kuljanima, Motikama i još nekim naseljima. Završit ćemo i vidikovac na Banj brdu koji će biti specifičan, i završavamo idejno rješenje. Očekujemo da ćemo dobiti podršku odbornika za Nacrt - kazao je Stanivuković.

Nabavit ćemo novac

O javnom dočeku Nove godine u Banjoj Luci Stanivuković je rekao da razmišljaju da osim Petra Graše, koji će nastupati za Novu godinu, angažiraju i Nedu Ukraden, dok će Ana Bekuta nastupati 1. januara.

- Nemamo novca, ali ćemo ga uspjeti nabaviti kako bismo sve to lijepo uredili i kako bi Banja Luka imala novogodišnje praznike bolje nego ikada - kazao je gradonačelnik Banje Luke.

Istakao je da je Banja Luka preživjela samo zahvaljujući građanima, jer je skupštinska većina sve oduzela.


Podrška Pariza

- U Parizu sam dogovorio da će grad Pariz sa četiri okolna grada finansirati neke projekte u Banjoj Luci. Ovo je jedna direktna podrška Pariza. Sada čekamo da vidimo gdje se to njima isplati ulagati u Banju Luku. Također, na ljeto naredne godine imamo investitora koji će vjerovatno u Poslovnoj zoni Ramići otvoriti veliku firmu. Ali pregovori su još u toku i nećemo da ništa unaprijed govorimo - rekao je Stanivuković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.