PRED NOVU GODINU

Usvojen budžet grada Banja Luka, penzionerima po 100 KM

Budžet je u iznosu od skoro 170 miliona KM bez ijednog kreditnog zaduženja, te u njemu ima mjesta za sve politike i sve građane

Budžet je usvojen sa 27 glasova “za” i dva uzdržana glasa. ATV

N. Aj.

30.12.2021

Budžet grada Banja Luka za narednu godinu u iznosu od 169,7 miliona KM usvojen je u večeras na devetoj sjednici Skupštine grada.

Budžet je usvojen sa 27 glasova “za” i dva uzdržana glasa.

Između većine, koja je na budžet grada predložila amandmane od kojih je možda i najbitniji 100 KM za penzionere za stimulaciju električne energije, i gradonačelnika Draška Stanivukovića u pauzi sjednice je postignut konsenzus kako bi se došlo do dogovora i usvajanja budžeta.

Stanivuković je novinarima rekao da je sjednica prošla u dobrom ambijentu i atmosferi, za razliku od nekih prethodnih.

- Budžet je u iznosu od skoro 170 miliona KM bez ijednog kreditnog zaduženja, te u njemu ima mjesta za sve politike i sve građane. Tu su, između ostalih, četiri mosta, šest putnih pravaca, besplatan javni prevoz za neke građane, sufinansiranje privatnih vrtića, gradnja parka i drugi - rekao je Stanivuković.

Istakao je da su svi odbornici sretni i zadovoljni ovim dogovorom.

- Amandmani za 100 KM za penzionere su ostali i bez njih ne bi ni bilo budžeta. Postigli smo dogovor o porezima na nepokretnosti, što je oko četiri miliona KM na računu grada - kazao je Stanivuković.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada, rekao je da su u jednoj od pauza usaglašeni svi dogovori između političkih partija.

- Gradonačelnik će prihvatiti amandmane i oni će biti sastavni dio budžeta za narednu godinu. Banja Luka će u novu godinu ući sa budžetom. Smatram da smo svi zajedno nakon mnogo sjednica i sastanaka uspjeli da se usaglasimo i ovim što smo uradili šaljemo dobru poruku javnosti - naglasio je Ilić.

On vjeruje da će se sjednice Skupštine grada nastaviti i naredne godine u ovakvom ritmu te dodao da je ovo primjer kako parlament treba da funkcioniše.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, kazao je da mu je drago što je došlo do kompromisa te da je ovo nedostajalo u nekim prethodnim zasjedanjima.

- Došli smo do djelimičnog rješenja. Nismo u potpunosti zadovoljni budžetom i kako ga je Gradska uprava koncipirala. Postigli smo dogovor i mi ne želimo kočiti grad - zaključio je Topić, prenose Nezavisne

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.