PREDSJEDNICA RS

Željka Cvijanović: Želimo da ova država funkcioniše u miru i stabilnosti

Naša vizija BiH je vizija stabilne države u kojoj svako može da ostvaruje svoja prava u skladu sa Ustavom

Željka Cvijanović. Srna

E. T. / Srna

21.11.2021

Predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bori za očuvanje i vraćanje svojih ustavnih nadležnosti i naglasila da nadležnosti moraju da budu tamo gdje je to Ustavom predviđeno, prenosi Srna.

- Bilo bi logično da danas, nakon toliko godina govorimo o političkom razumijevanju, o boljoj koheziji unutar BiH, unutrašnjem dijalogu i svemu onom što bi trebalo da krasi jednu multietničku zajednicu. Ali, mi želimo da ova država funkcioniše u miru i stabilnosti. Republika Srpska je mjesto u kojem naši građani ostvaruju svoja najvažnija prava. Iz tog razloga smatramo da je potrebno da se ojačaju njene institucije, a da bi se ojačale institucije, nadležnosti moraju da stanuju tamo gdje je to Ustav rekao - rekla je Cvijanović novinarima u Banja Luci.

Prema njenim riječima, Republika Srpska se našla u nelogičnoj situaciji da objašnjava cijelom svijetu da je važno da se pridržavamo Ustava.

Cvijanović je navela da sve ono što stranci nikad ne bi dozvolili u svojim državama, dozvoljavaju i promovišu u BiH i istakla da je to unijelo dosta frustracija u međusobne odnose u okviru BiH, između konstitutivnih naroda.

- Naša vizija BiH je vizija stabilne države u kojoj svako može da ostvaruje svoja prava u skladu sa Ustavom, u kojoj niko nikome ne smeta, u kojoj može i treba da se razgovara o svim važnim pitanjima. To treba da bude sve ono čega nažalost danas, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, nema - naglasila je Cvijanovićeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.