NASTAVAK SKANDALA

Bakir Izetbegović na večeri licem u lice s radikalom Mulahusićem

Fotografija koja otkriva i posljednje sumnje o bliskosti radikalnog bota Mulahusića s rukovodstvom SDA

Večera u Luksemburgu: Mulahusić sjedi preko puta Izetbegovića, što ima posebnu težinu i važnost. Facebook

Piše: D. Hadžović

22.11.2021

Javnost Bosne i Hercegovine ostala je sablažnjena nakon što je Jasmin Mulahusić, internet jurišnik SDA i radikal iz Luksemburga koji je u BiH pod istragom za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Krivičnog zakona BiH, javno objavio fotografiju na kojoj pozira s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem

U septembru je i uhapšen zbog ovog krivičnog djela ali je odlukom Suda BiH pušten na slobodu. 

U bh. javnosti Mulahusić je najpoznatiji kao osoba koja na dnevnom osnovu, preko desetina svojih profila na društvenim mrežama, svim javnim kritičarima politike Bakira Izetbegovića i SDA crta mete na čelo, poziva na njihov linč, pravi im montaže, proziva članove njihovih porodica te ih zvjerski vrijeđa na ličnoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi.




Bakir Izetbegović licem u lice s radikalom Mulahusićem. Facebook

U javnosti se odavno tvrdi da Mulahusić to ne radi na svoju ruku, nego planirano u dogovoru i po nalogu najviših struktura SDA.

Da je to istina te da ranije objavljena fotografija Mulahusića s Bakirom Izetbegovićem nije bila slučajnost, pokazuje i nova fotografija na kojoj Mulahusića vidimo u odabranom društvu za stolom, licem u lice s Bakirom Izetbegovićem i Fadilom Novalićem, što samo po sebi govori o bliskosti ovog internet jurišnika s rukovodstvom SDA.

Takvo povjerenje je, očigledno zaslužio, zahvaljujući kontinuiranim aktivnostima linčovanja desetina javnih ličnosti koje nisu po volji njegovom, kako ga voli nazivati, begu Bakiru Izetbegoviću.

Jedna od montaža Mulahusića. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.