TUŽILAŠTVO BIH

Milanko Kajganić sa srbijanskom tužiteljicom Snežanom Stanojković: Zajedno u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina

Osigurati krivično gonjenje osumnjičenih i optuženih osoba, bez obzira na to u kojoj se zemlji nalaze

S današnjeg sastanka u Tužilaštvu BiH. Tužilaštvo BiH

L. S.

23.11.2021

U Tužilaštvu BiH održan je radni sastanak v. d. glavnog tužioca Milanka Kajganića, rukovodioca Odjela za ratne zločine Ozrenke Nešković i rukovodioca Odsjeka Sanje Jukić s kolegama iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije - glavnom tužiteljicom Snežanom Stanojković i tužiocima Mioljubom Vitorovićem i Vasilijem Seratlićem.

Centralne teme sastanka odnosile su se na saradnju i razmjenu dokaza u predmetima ratnih zločina, kao i procese ustupanja krivičnog gonjenja predmeta u kojima su optuženi nedostupni pravosuđu jer se nalaze na području susjedne države.

Na sastanku je istaknuto da je borba protiv nekažnjenosti ratnih zločina zajednički imperativ i cilj saradnje u budućnosti, uz podršku glavnog tužioca pri MRMKS Serža Bramerca (Serge Brammertz), kako bi se osiguralo krivično gonjenje osumnjičenih i optuženih osoba, bez obzira na to u kojoj se zemlji nalaze.

Dužnosnici dvaju tužilaštava na sastanku su predstavili i dogovorili konkretne aktivnosti na kojima je potrebno raditi u narednom periodu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.