BEOGRAD

Održan sastanak delegacija Tužiteljstva BiH i Tužiteljstva za ratne zločine Srbije

Na sastanku je razgovarano o regionalnoj suradnji u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina u regionu

Sa sastanka u Beogradu. Tužilaštvo BiH

Fu. M.

21.9.2021

U okviru Regionalnog sastanka tužitelja, održano je više bilateralnih sastanaka, između kojih i sastanak delegacija Tužiteljstva BiH i Tužiteljstva za ratne zločine Srbije u Beogradu.

Sastanak delegacija dvaju tužiteljstava na čelu sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić i tužiteljicom za ratne zločine Srbije, Snežanom Stanojković, održan je u Beogradu a razgovarano je o  o aktuelnim pitanjima iz oblasti pravosudne suradnje ovih institucija.


Snežana Stanojković i Gordana Tadić. Tužilaštvo BiH

Na sastanku je razgovarano o regionalnoj suradnji u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina u regionu, kao i o nedavnim aktuelnim događajima. Osim toga, istaknut je značaj  blagovremene razmjene informacija između tužiteljstava, a u što bi se trebale uključiti i druge nadležne državne institucije.

Na sastanku delegacija tužitelja za ratne zločine, pridružila se i Republički javni tužitelj Srbije, Zagorka Dolovac, koja je pozdravila glavnu tužiteljicu Tadić i delegaciju iz Bosne i Hercegovine te dala punu potporu suradnji tužiteljskih institucija dvaju zemalja, kako u predmetima ratnih zločina, tako i u zajedničkim naporima na procesuiranju organiziranog kriminala.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.