NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Mafijaška poruka Čengiću!

Neće odustati od pokrenutih procesa uprkos pokušajima zastrašivanja njega i njegove porodice

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

2.4.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Mafijaška poruka Čengiću!

Nakon što je u noći sa 31. marta na 1. april na kuću načelnika sarajevske Općine Stari Grad Irfana Čengića bačena eksplozivna naprava, Čengić je dobio policijsku zaštitu. Poručio je da neće odustati od pokrenutih procesa uprkos pokušajima zastrašivanja njega i njegove porodice.

Osim članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, plaće iz budžeta institucija BiH očekuju i dojučerašnji savjetnik, a trenutni konzul BiH u Rijeci Milan Tegeltija, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara, državne tužiteljice Diana Kajmaković i Gordana Tadić. Ali, banke u FBiH su po automatizmu blokirale račune osobama s crne liste, pojedinci se već žalili, ali sankcije SAD udarile gdje najviše boli - na novčanik.

Iako je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, još prošle godine, pokrenulo istragu zbog neuspješnih pokušaja nabavke linearnog akceleratora, aparata za zračenje, za Univerzitetski klinički centar Tuzla, do danas nije donesena tužilačka odluka u ovom predmetu. Postavlja se pitanje - ko će odgovarati zbog javašluka na UKC Tuzla?

Podaci pokazuju da je BiH dužna blizu 13 milijardi maraka!

- To nije dobro i zato smo u kvalitativnom smislu prezaduženi. Sredstva koja posuđujemo neracionalno trošimo – rekao je za „Avaz“ Željko Šain, profesor Ekonomskog fakulteta UNSA-e.

Broj studenata u BiH iz godine u godinu drastično se smanjuje. Alarmanti su podaci koji pokazuju da je naša država za deset godina ostala bez skoro 40.000 studenata.

Ljudi više novca odvajaju kad odu izvan granica Bosne i Hercegovine, ovdje se ne troši, vani plaćaju haljinu kao polovan auto. Saznajte šta su još rekle poznate bh. dizajnerice.

Napadi na policiju postali sve brutalniji. To je problem na koji se već godinama upozorava. U Federaciji BiH prošle godine povrijeđena 53 službenika u vršenju poslova sigurnosti.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.