CRVENA OLOVKA

Šemsudin Mehmedović: Osmana Mehmedagića treba procesuirati zbog prisluškivanja novinara

U toku intervjua, osvrnuo se na putovanje čelnika SDA po dijaspori, ručak Izetbegovića i Novalića u Luksemburgu sa internet jurišnikom Jasminom Mulahusićem...

Piše: H. J. I.

24.11.2021

Gost ovosedmičnog izdanja "Crvene olovke" bio je zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović. U toku intervjua, Mehmedović se osvrnuo na putovanje čelnika SDA po dijaspori, ručak Izetbegovića i Novalića u Luksemburgu sa internet jurišnikom Jasminom Mulahusićem, aferu "Respiratori", poteze Milorada Dodika, predstojeće izbore...


Kandidatura Bakira Izetbegovića

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović, da li predsjednik SDA Bakir Izetbegović može da pobijedi na predstojećim izborima, Mehmedović je istakao da je njegova pobjeda upitna ako opozicija bude imala jedinstvenog kandidata.

- Ako podrži struktura SDA Bakira Izetbegovića onda može pobijediti. Ako građani masovno izađu na izbore, i ako bude samo jedan protukandidat, onda je upitna pobjeda iskreno – rekao je Mehmedović.


Večera Izetbegovića i Novalića sa Mulahusićem

Mehmedović se osvrnuo i na putovanje predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i premijera FBiH Fadila Novalića po dijaspori i skupljanje glasova. Kako ističe, postavlja se pitanje da li je njihova večera sa poznatim internet jurišnikom Jasminom Mulahusićem, bila politički mudar potez.

- Treba se postaviti pitanje Izetbegoviću zašto je to uradio, iz kojih razloga. Pa i Novalića i sve ostale učesnike. Bez obzira što sam jedan od suosnivača SDA, nisam u rukovodstvu stranke, oni kreiraju politike SDA, ambijent i oni su najodgovorniji za takvo stanje. Ja ne mogu prihvatiti Mulahusićev način komunikacije u medijskom prostoru, da se crtaju bilo kome mete na čelo i ja se ograđujem od toga - rekao je Mehmedović.



Od Dodika, jedino je gora opozicija u RS

Komentirajući trenutnu situaciju u zemlju zbog blokade državnih institucija od strane Milorada Dodika i političara iz RS, Mehmedović je izjavio da je očigledno napravljen jedan ustavni upad u sistem BiH.

- Neću govoriti o izjavama Milorada Dodika u javnosti koje su u nekim momentima, ne secesionističke, to je blago rečeno, čak imaju prizvuk fašizma, gdje ne negira samo genocid, nego negira čitav narod. On provodi svoju samovolju. A od Milorada Dodika, u RS je samo gora opozicija. Oni sve ne podržavaju ali ga sokole da ide u tom pravcu jer im neće biti mrsko ako on napravi secesiju i odvoji RS – zaključio je Mehmedović.

Cijeli intervju pogledajte na Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.