PREDSJEDNIK SDA

Bakir Izetbegović uputio čestitku povodom Dana državnosti BiH

Bosna i Hercegovina će biti zemlja slobodnih i ravnopravnih naroda i građana, u kojoj niko neće biti ugrožen zbog svoje vjere, nacije, političkog stava, uvjerenja ili bilo kojeg drugog osnova, naveo je

E. Ć.

Izetbegović: Uputio čestitku na društvenim mrežama

Foto: FACEBOOK


Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku putem Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Izetbegović se oglasio na društvenim mrežama, a njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

- I ove godine se, kao i svih prethodnih, sa ponosom i zahvalnošću prisjećamo generacije koja je u teškim trenucima stajala na pravoj strani historije i tog 25. novembra 1943. godine na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a ugradila svoj kamen u temelje Bosne i Hercegovine.

Državnost Bosne i Hercegovine i njen kontinuitet sadržani su u odlukama koje su usvojene na taj dan i koje su odbranjene i potvrđene u vremenu koje je uslijedilo.

Uprkos otporima sila koje nasrću na vrijednosti ZAVNOBiH-a, Bosna i Hercegovina je danas na putu izgradnje moderne, sigurne i prosperitetne države, u kojoj se poštuju ljudska prava i vladavina zakona.

Otpori i opstrukcije sa kojima se suočavamo nas motivišu da još snažnije istrajavamo na tom putu. To je naša obaveza prema precima koji su gradili Bosnu i Hercegovinu, a naročito prema generacijama koje će nas naslijediti.

Bosna i Hercegovina će biti zemlja slobodnih i ravnopravnih naroda i građana, u kojoj niko neće biti ugrožen zbog svoje vjere, nacije, političkog stava, uvjerenja ili bilo kojeg drugog osnova.

U to ime svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine - naveo je Izetbegović.

  • Izetbegović: Objava na Facebooku

    Izetbegović: Objava na Facebooku

    Foto: SCREENSHOT


NA VRH

Podijeli članak na