DOM NARODA PARLAMENTA BIH

Špirić odgovorio Izetbegoviću: Različita spinovanja o sukobu samo nas vode dalje od nas samih i međunarodne zajednice

Izetbegović rekao kako ne postoji pravni, politički ni razumski osnov za trenutnu situaciju i blokadu državnih institucija

Nikola Špirić i Bakir Izetbegović. avaz

E. Ć. / N1

29.11.2021

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić reagovao je na izjavu kolege Bakira Izetbegovića koji je rekao kako ne postoji pravni, politički ni razumski osnov za trenutnu situaciju i blokadu državnih institucija.

- Zašto ne analiziramo BiH od Dejtona do danas. Je li moguće da otvorimo razgovore. Kolega Izetbegović je kazao da ne vidi nijedan razlog za ovu situaciju, to me brine. Različita spinovanja o sukobu samo nas vode dalje od nas samih i međunarodne zajednice - rekao je Špirić.

Špirić je istakao kako “o svakom problemu postoje najmanje tri viđenja, ali da ne vidi da postoji spremnost da se razgovara”.

- Nema uslova za donošenje odluka, to nije bojkot. Ne postoji ni politička ni intelektualna volja da se otvoreno razgovara - rekao je on, te dodao kako je pročitao tekst Žarka Papića "da je paradigma jedan čovjek, jedan glas dovela do raspada Jugoslavije". 

- Na tome u BiH insistiraju samo Bošnjaci. Brine me statičnost bošnjačkog političkog establišmenta. Ne mogu da shvatim da se čeka rješenje izvana - zaključio je Špirić, prenosi "N1".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.