TELEGRAM SAUČEŠĆA

Džaferović: Pravedništvo senatora Dolea nas vječno obavezuje i vječno ćemo ga pamtiti

On je bio istinski glas pravde i savjesti čovječanstva, istakao je

H. J. I.
  • Šefik Džaferović uputio telegram saučešća povodom smrti Boba Dolea

    Šefik Džaferović uputio telegram saučešća povodom smrti Boba Dolea

    Foto: Avaz


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dolea, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

- Sa dubokom tugom sam primio vijest o smrti Boba Dolea, bivšeg američkog senatora i velikog prijatelja Bosne i Hercegovine. Saosjećam sa njegovom porodicom i prijateljima u ovim trenucima. U vrijeme kada su brojni u međunarodnoj zajednici pasivno i indiferentno posmatrali brutalnu agresiju na Bosnu i Hercegovinu i genocidni napad na bošnjački narod, senator Dole je skupa sa svojim kolegama u Američkom kongresu bio istinski glas pravde i savjesti čovječanstva - naveo je Džaferović u telegramu.

Doleova neumorna nastojanja, dodao je, da skine nepravedno nametnuti embargo na oružje bili su borba za spas civilizacije koja je, ostajući nijema pred patnjama ljudi u Bosni i Hercegovini, počela kliziti niz ivicu propasti.

- Pravedništvo senatora Dolea nas vječno obavezuje i vječno ćemo ga pamtiti. Neka počiva u miru - istaknuo je također član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

NA VRH

Podijeli članak na