REAKCIJA

SDA: Dodik se plaši nezadovoljnih građana u RS, izbori će biti održani

Ukoliko SNSD ili bilo koja druga politička stranka ne želi učestvovati na općim izborima, onda će to biti njihov izbor koji im niko ne može uskratiti, navode iz SDA

L. S.

SDA: Dodika je strah sve izvjesnijeg gubitka vlasti

Foto: Arhiv


Prijetnje Milorada Dodika da će spriječiti održavanje narednih općih izbora pokazuju isključivo njegov strah od izborne volje nezadovoljnih građana u entitetu RS i sve izvjesnijeg gubitka vlasti, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

U saopćenju se navodi da opći izbori u BiH moraju biti održani u oktobru 2022. godine. 

- Politička grupacija koja je dobila podršku tek jedne desetine ukupnog broja registriranih birača ne može i neće ogromnoj većini građana uskratiti njihova demokratska prava.

Ukoliko SNSD ili bilo koja druga politička stranka ne želi učestvovati na općim izborima, onda će to biti njihov izbor koji im niko ne može uskratiti.

To sasvim sigurno neće spriječiti druge stranke da učestvuju na Općim izborima 2022., a naročito neće spriječiti građane da koriste svoje osnovno političko pravo koje im je dato Dejtonskim mirovnim sporazumom, Izbornim zakonom BiH i nizom ostalih važećih propisa - navodi se u saopćenju SDA.

Više o:

SDA Milorad Dodik
NA VRH

Podijeli članak na