STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Zbog niske jutarnje temperature moguća poledica

Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima mjestimično ima i zastalog snijega na kolovozu

N. Aj.

Obavezna zimska oprema

Foto: Arhiv


Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, upozoravaju iz BIHAMK-a.

- Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima mjestimično ima i zastalog snijega na kolovozu. Savjetujemo vozačima da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme - navode iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

NA VRH

Podijeli članak na