KORONAVIRUS

U BiH 641 novozaražena osoba, 35 preminulo, dok su 4 smrtna slučaja prijavljena retroaktivno

Preminule su ukupno 35 osoba, 18 osoba u Federaciji BiH (plus 4 smrtna slučajeva prijavljena retroaktivno), 15 u Republici Srpskoj, te dvije osobe u Brčko distriktu BiH

N. Aj.

Testirana su 3.053 uzorka

Foto: Arhiv


U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata testirana su ukupno 3.053 uzorka od kojih je 641 bio pozitivan na Covid-19.

Preminule su ukupno 35 osoba, 18 osoba u Federaciji BiH (plus 4 smrtna slučajeva prijavljena retroaktivno), 15 u Republici Srpskoj, te dvije osobe u Brčko distriktu BiH. 

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 2.230 uzoraka, od kojih je 378 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Unsko-sanskom i Bosansko-podrinjskom.

Preminulo je 18 osoba i to iz Zapadnohercegovačkog, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, Posavskog, Tuzlanskog i Kantona Sarajevo, dok su četiri smrtna ishoda prijavljena retroaktivno.

Republika Srpska

U Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 659 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 228 оsоba. 

Priјаvljеno je 15 smrtnih slučајеvа. Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih u Rеpublici Srpskој је 527, u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе 201, а u оstаlim bоlnicаmа 326. Nа rеspirаtоru је 45 оsоbа, 25 u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, 20 u оstаlim bоlnicаma.

Distrikt Brčko

U Distriktu Brčko registrovano je 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno su testirana 164 uzorka. Preminule su dvije osobe.

Hospitalizirane su 22 osobe, od kojih je 16 na Odjeljenju grudno- izolacija za pacijente zaražene virusom korona Covid-19, od kojih je pet sa težom kliničkom slikom. Na Odjeljenju neurologija – jedinica intenzivnog liječenja za pacijente zaražene virusom korona COVID-19 smješteno je šest osoba.

Više o:

Koronavirus BiH
NA VRH

Podijeli članak na