LJUBITELJI PRIRODE

Novi multimedijalni vodič Zehrudina Isakovića: Upoznajte ljepote planina oko Sarajeva

Uz četiri olimpijske planine - Jahorinu, Trebević, Bjelašnicu i Igman, opisani su i usponi na Romaniju, Treskavicu, Visočicu, Bukovik, Bitovnju i Crepoljsko

Isaković je autor novog vodiča. Avaz

Piše: L. S.

11.12.2021

„Planine oko Sarajeva“ naziv je novog multimedijalnog vodiča čiji je autor novinar, publicista i planinar Zehrudin Isaković. U vodiču su opisani usponi na planine oko Sarajeva, a uz četiri olimpijske - Jahorinu, Trebević, Bjelašnicu i Igman, obuhvaćene su i Romanija, Treskavica, Visočica, Bukovik, Bitovnja i Crepoljsko.

Cilj vodiča je, kako kaže Isaković, motivirati ljude da odu na planinu, olakšati im izbor tura koje će obići te ukazati na mjesta koja ih, sigurno, neće ostaviti ravnodušnima. On ističe da su sve sarajevske planine različite, a oni koji ih budu obilazili, susrest će se s raskošnom ljepotom različitosti.


Naslovnica novog vodiča. Facebook

- Vodič je multimedijalni, što znači da, osim opisa i fotografija, postoji i link na videoopis. Na nekim turama sam nosio i videokameru, snimao sam sve i to je postavljeno na YouTube platformi. To je neki moj originalni doprinos unapređenju kvaliteta vodiča - rekao je Isaković.

On je autor i vodiča „Planine Bosne i Hercegovine“, koji je, također, multimedijalni, a sadrži 50 planinarskih tura, odabranih u mnoštvu onih koje je obišao.

- Izdat je prošle godine i doživio je veliki uspjeh. Moja pretpostavka da postoji potreba za planinarskim vodičima bila je tačna i to me ponukalo da napravim i ovaj novi - dodao je Isaković. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.