MINISTAR PROMETA

Mitrović sa Skanlanom o ubrzavanju izgradnje autoceste Sarajevo - Beograd

Ministar komunikacija i prometa BiH istakao da je izgradnja autoceste veoma značajna kako za odnose BiH i Srbije tako i za bolju povezanost i privredni razvoj cijelog regiona

Mitrović i Skanlan na današnjem sastanku. fena

E. Ć. / Fena

23.12.2021

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je sa prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Majklon Skanlanom (Michael Scanlan) o nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje autoceste Sarajevo – Beograd.

Povod današnjeg susreta je priprema za sastanak koji će o ovoj temi, u utorak, biti održan sa entitetskim premijerima i direktorima nadležnih entitetskih preduzeća za autoceste te gradonačelnikom Brčko distrikta i njegovim saradnicima.

Ministar Mitrović se još jednom zahvalio zamjeniku visokog predstavnika Skanlanu na podršci za ovaj projekat, ističući da je izgradnja autoceste veoma značajna kako za odnose BiH i Srbije tako i za bolju povezanost i privredni razvoj cijelog regiona.

Na kraju sastanka zamjenik Scanlan je izrazio svoju spremnost da maksimalno pomogne u realizaciji ovog projekta, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.