LIDER DNS-A

Nešić: Sastanak će biti održan i bez SDS-a i PDP-a

ideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović moraju da znaju da je DNS treća politička partija u RS, a druga u opozicionom bloku. Ko misli da može bez nas, neka mu je sretno, poručio je Nešić

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić. Arhiv

N. Aj.

24.12.2021

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da će biti održan sastanak opozicije koji je za danas sazvao, iako se pozivu neće odazvati SDS i PDP.

- Sastanak će biti održan. Prisustvovat će manje neparlamentarne stranke sa kojima ćemo razgovarati o našoj viziji Republike Srpske - rekao je za RTRS Nešić i izrazio žaljenje što predstavnici SDS-a i PDP-a neće prisustvovati.

Na pitanje da li dolazak drugih, manjih stranaka na sastanak ukazuje na formiranje trećeg bloka u RS, Nešić je odgovorio da je o tome još preuranjeno govoriti.

- Lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović moraju da znaju da je DNS treća politička partija u RS, a druga u opozicionom bloku. Ko misli da može bez nas, neka mu je sretno - poručio je Nešić.

Kada je riječ o mogućim kandidatima ove stranke na opštim izborima za pojedinačne funkcije, Nešić je otkrio da su u opticaju dva kandidata - on i Radislav Jovičić, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Ukoliko PDP izađe sa svojim kandidatom, to je razbijanje opozicije - naglasio je Nešić i istakao da u opoziciji nema dovoljno uvažavanja među strankama i da DNS ne želi da bude satelit SDS-a i PDP-a.

DNS je za danas zakazao sastanak opozicionih partija, a predstavnici SDS-a i PDP-a rekli su da se neće odazvati pozivu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.