POKRENUTE PROVJERE

SIPA traži podatke od Cikotića: Kako je u Ministarstvu sigurnosti angažiran sin šefa kabineta Senahida Godinjaka

U dopisu je navedeno da Benjamim Godinjak nije zaposlenik u Ministarstvu sigurnosti, ali kako i šta radi u ovoj instituciji

Dopis SIPA-e upućen 20.decembra. Avaz

Piše: M. Aščić

28.12.2021

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zatražili su 20.decembra od Ministarstva sigurnosti BiH, na čelu sa Selmom Cikotićem, da im se dostave svi podaci o angažiranju Benjamina Godinjaka na poziciju koordinatora Centara za prihvat migranata ispred Ministarstva sigurnosti BiH.


Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji

U dopisu je navedeno da Benjamim Godinjak, inače sin šefa kabineta Selme Cikotića, Senahida Godinjaka, nije zaposlenik u Ministarstvu sigurnosti, pa je i pitanje, kako je angažiran i na kojim poslovima u ovoj državnoj instituciji. SIPA postupa na osnovu anonimne krivične prijave o navodnom počinjenju krivičnih djela prilikom zaposlenje Godinjaka.

Iz SIPA-e traže da im se dostave sve ovjerene kopije i informacije, vezano za navedeni slučaj.

 - Da li je lice Godinjak Benjamin imalo/ima zasnovan radni odnos u Ministarstvu sigurnosti, te ukoliko je imenovano lice imalo/ima zasnovan radni odnos u Vašem ministarstvu potrebno je da nas informišete po kom osnovu isti ima zasnovan radni odnos, te da dostavite raspoloživu ovjerenu kopiju Ugovora i radu ili djelu.

- Da nas informišete da li u skladu s važećom unutrašnjom organizacijom i sistematizacijom radnih mjesta u Ministarstvu sigurnosti ima utvrđeno radno mjesto pod nazivom "Outreach koordinatora Centara za prihvat migranata, te da dostavite raspoloživu ovjerenu kopiju važećeg Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva sigurnosti.





Uplaćena novčana sredstva

SIPA, traži da i podatk i i na koji način je Benjamin Godinjak bio angažiran ispred vašeg Ministarstva po osnovu nekih Projekata finansiranja od strane međunarodnih organizacija ili nekih drugih institucija unutar BiH, te ukoliko jeste, potrebno je da nas informišete o kojim projektima se radi.

  - Da li je po osnovu tih projekata eventualno zaključivan ugovor o radu ili ugovor o djelu s Benjaminom Godinjakom i da li su istom i u kojem iznosu uplaćena novčana sredstva na ime plaćanja njegovog angažovanja za obavljanje određenih poslova ili usluga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.