DISTRIKT BRČKO

Sastanak OSA-e i Komisije za nadzor: Ovdje je vrlo važno pokazati postojanje državnih institucija

Ono na šta trebamo uticati je da pokažemo građanima da ustvari dajemo sve od sebe da se normalizuju odnosi u BiH, kaže Nikšić

Sa sastanka u Brčkom. Agencije

E. Ma.

29.12.2021

Nermin Nikšić, predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosnom agencijom BiH i član Komisije Munib Jusufović sastali su se danas u Regionalnom uredu te agencije u Brčko Distriktu sa generalnim direktorom OSA BiH Osmanom Mehmedagićem, zamjenikom Trifkom Buhom i šefom Terenskog ureda OSA-e BiH Distrikta Brčko Zoranom Tadićem.

Članovi Komisije razgovarali su sa čelnicima Agencije o aktivnostima u ovoj, ali i planovima za narednu godinu.

Sa sastanka u Brčkom. Agencije

- Ovo je prvi u nizu terenskih ureda koje smo obišli. Vrlo je važno da jedna ovakva institucija funkcioniše ovdje u Distriktu Brčko. Ovo je jedna od tačaka gdje je vrlo važno pokazati postojanje državnih institucija jer je Distrikt Brčko pod direktnom ingerencijom države Bosne i Hercegovine. Moram reći da sam zadovoljan s onim što sam čuo od ljudi, a svakako ono na šta trebamo uticati je da pokažemo građanima Distrikta Brčko i Bosne i Hercegovine i da ustvari dajemo sve od sebe da se normalizuju odnosi u BiH, političke tenzije da se spuste i da se vrate sve priče o odlučivanju u institucije sistema - kazao je Nikšić nakon sastanka.

Na sastanku je još jednom naglašeno da su ovakve posjete organima i institucijama koje prirodom svoje djelatnosti potpadaju u nadležnosti Komisije važan element efikasnog parlamentarnog nadzora.


Sa sastanka u Brčkom. Agencije

Nikšić i Jusufović su se na terenu na najdirektniji način upoznali sa konkretnim radom radnika OSA-e BiH, te sagledali realno stanje na terenu iz ugla nadležnosti koje ima Zajednička komisija za nadzor nad radom ove agencije.

Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije BiH i čelnici Agencije su ovakve posjete ocijenili kao veoma korisne.

Posjeta je, inače, organizovana u skladu sa Godišnjim planom aktivnosti Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.