ODLUČENO NA SJEDNICI

PDP ugasio odbor u Prijedoru: Ili ste s nama ili s SNSD-om

Nema više niti jedne opštine u Republici Srpskoj u kojoj postoji bilo kakva saradnja naših odbora sa lokalnim odborima SNSD-a, rekla je Trivić

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović. Arhiv

N. Aj.

30.12.2021

Na sjednici Predsjedništva PDP-a održanoj prije dva dana, kako je saopćeno, donesena je jednoglasna odluka da se raspusti Gradski odbor PDP-a Prijedor i da za povjerenika za organizaciju Sabora Gradskog odbora imenuju Miodraga Deretića.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon današnje sjednice povjereništva Gradskog odbora PDP Prijedor je rekao i da Deretić ima punu podršku rukovodstva partije da, sa ljudima koji čine povjereništvo i koji su iskreni opozicionari, djeluje i radi.

- Postoji odluka partije koja je jasna: nema koalicije sa SNSD-om u bilo kojoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj. Ta se odluka poštuje u potpunosti u svim lokalnim zajednicama, dok je ovdje u Prijedoru bilo pokušaja da se odluka zloupotrijebi i da se ide u nekom drugom pravcu, te smo, zbog takvog odnosa, donijeli odluku o raspuštanju odbora - poručio je Borenović.

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić je rekla da je, protivno odluci Predsjedništva stranke, jedan dio Gradskog odbora koalirao sa SNSD-om i sada se stavlja tačku i na to.

- Nema više niti jedne opštine u Republici Srpskoj u kojoj postoji bilo kakva saradnja naših odbora sa lokalnim odborima SNSD-a. U svim lokalnim zajednicama želimo čiste situacije: ili ste s njima, a PDP s njima ne može ništa graditi, jer smatramo vrh SNSD-a korumpiranim i krivim za loše stanje u društvu, ili radite po odluci PDP-a. Dio ljudi koji nisu ispoštovali odluke Predsjedništva partije sami su sebe isključili iz PDP - poručila je Trivićeva.

Miodrag Deretić se zahvalio na povjerenju Predsjedništvu PDP-a za priliku da sa najbližim saradnicima konsoliduje Gradski odbor PDP Prijedor.

- U Prijedoru će PDP djelovati opoziciono i poštovati odluke organa stranke. Smatram da je potrebno pojedince koji nisu djelovali u skladu sa odlukama stranke isključiti iz PDP-a. Predlažem organima PDP-a da se iz stranke isključe Dalibor Grabež, odbornici Ranko Smiljanić i Mladen Kulundžija, te Bojan Martić i Radovan Martić - rekao je Deretić.

U skladu sa Statutom PDP-a, prijedlog Miodraga Deretića će biti razmatran na organima stranke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.