NEĆE SE SASTATI S NELSONOM

Nermin Nikšić za "Avaz": Zaražen sam koronom, već nekoliko dana sam u samoizolaciji

Tema sastanka s ambasadorom Nelsonom je prevazilaženje političkih blokada rada institucija i secesionistički udar na Bosnu i Hercegovinu zaključcima i odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, istakao je Nikšić

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić neće prisustvovati sastanku s ambasadorom Nelsonom. Arhiv

Piše: N. Aj.

6.1.2022

Delegacija SDP-a BiH, koju čine Zukan Helez, Ivan Boban i Benjamina Karić danas će se sastati s američkim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom (Eric).

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić ovom sastanku neće prisustvovati jer je zaražen koronavirusom. Nikšić je ovo potvrdio za portal "Avaza".

- Nažalost, tačno je da sam zaražen. Iako sam vakcinisan i već jednom prebolovao, opet sam pozitivan. Već sam nekoliko dana u samoizolaciji. simptomi su značajno blaži nego prvi put. Zbog toga neću učestvovati u aktivnostima, ali sam normalno u kontaktu sa svojim saradnicima - kazao je Nikšić za portal "Avaz".

Što se tiče sastanka s ambasadorom Nelsonom, kazao je da je SDP BiH, na osnovu zaključaka sa Predsjedništva ove stranke uputio dopis ambasadama SAD, Rusije, Njemačke, Velike Britanije i Francuske sa zahtjevom da prime delegaciju na razgovor.

- Do sada samo bili u ambasadama Rusije i Njemačke prije Nove godine, a, evo, Novu godinu započinjemo posjetom i razgovorom u ambasadi SAD. Tema je prevazilaženje političkih blokada rada institucija i secesionistički udar na Bosnu i Hercegovinu zaključcima i odlukama Narodne skupštine Republike Srpske - istakao je Nikšić.


Sastanak delegacije SDP-a BiH počinje u 12 sati, u prostorijama ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.