ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik opleo po opoziciji: Ovo nije dan ni Milorada Dodika ni SNSD-a

Nisu došli čak ni poslanici u Narodnoj skupštini RS iz opozicionih stranaka. Ranijih godina nije bilo tako, rekao je Dodik

E. Ć.

Dodik: Nikog nije bilo iz opozicije

Foto: RAS Srbija / Siniša Pašalić


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik je, uoči sutrašnjeg obilježavanja neustavnog dana RS za "RTRS" istakao kako nije bilo nikog iz opozicije.

- Danas obilježavamo veliki praznik, nije danas dan Milorada Dodika ili SNSD-a, nego dan RS i to treba da ima na umu i opozicija. Ako ne bude RS, čime će se opozicija baviti. Nisu došli čak ni poslanici u Narodnoj skupštini RS iz opozicionih stranaka. Ranijih godina nije bilo tako – rekao je Dodik. 

On je iskoristio priliku i pozvao predstavnike opozicije da dođu večeras na svečanu akadamiju povodom dana RS i da se pridruže drugih svečanostima povodom ovog praznika.

- Eskobar (Gabriel Escobar) je nedavno rekao da neće biti jedinstvenog fronta u RS i ispostavilo se da je, nažalost, bio u pravu – rekao je Dodik, te poručio da su mladi u RS često svjesniji nego srednje generacije o stanju u kojem se nalazi RS.

NA VRH

Podijeli članak na