PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić razgovarao s delegacijom Udruženja generala BiH

Razumijevajući zabrinutost članova Udruženja generala i opću situaciju u BiH, predsjednik Radončić naglasio je značaj djelovanja jednog ovakvog udruženja, koje, prije svega, brine o svojoj državi, građanima, miru i ima osjećaj za prosperitet

Pres-centar SBB-a
  • Radončić s delegacijom Udruženja generala BiH

    Radončić s delegacijom Udruženja generala BiH

    Foto: Pres-centar SBB-a


Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić primio je danas u posjetu delegaciju Udruženja generala BiH, s predsjednikom Udruženja, generalom Rizvom Plehom na čelu.

U vrlo otvorenom i srdačnom susretu razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji u našoj državi i krizi koja je nastala jednostranom i antiustavnom blokadom rada institucija BiH.

Na sastanku su istaknuti obostrana apsolutna opredijeljenost za mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i regiona, ali isto tako i potpuna podrška Bosni i Hercegovini, državi neupitnog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti.

Razumijevajući zabrinutost članova Udruženja generala i opću situaciju u BiH, predsjednik Radončić naglasio je značaj djelovanja jednog ovakvog udruženja, koje, prije svega, brine o svojoj državi, građanima, miru i ima osjećaj za prosperitet cjelokupne zajednice.

Također, Radončić je potencirao apsolutnu sigurnost u patriotizam naših penzionisanih generala i sličnu uvjerenost da neće biti nikakvih vojnih sukoba i potrebe aktiviranja bh. vojničkog iskustva ili znanja.

Kako su naveli generali, Udruženje u punoj mjeri podržava rad državnih institucija, od kojih traži maksimalno zalaganje na rješavanju trenutne krize, te suglasje i zajedničko djelovanje svih patriotskih stranaka, među kojima značajnu ulogu ima SBB, s Radončićem na čelu.

U delegaciji Udruženja bili su još i generali Džemal Merdan, Enes Husejnović te generalni sekretar Udruženja Sadik Klinić.

Više o temi Fahrudin Radončić

NOVOGODIŠNJA ANKETA FACETV
Radončić ubjedljivo izabran za političku ličnost godine u BiH
NA VRH

Podijeli članak na