MINISTRICA

Turković se sastala sa britanskim parlamentarcima: Razgovarano i o liberalizaciji viznog režima za državljane BiH

Kako je saopćeno, Turković je naglasila neophodnost pune funkcionalnosti Vijeća ministara i institucija BiH te žurno ispunjavanje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU kao i usvajanja i provedbe ključnih reformi

Turković tokom prijema britanskim parlamentaraca. Facebook

E. Ć.

27.1.2022

Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković sastala se sa članovima Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta. Turković se zahvalila na pomoći i podršci koju Ujedinjeno kraljevstvo daje Bosni i Hercegovini, naročito kada je riječ o reformskim i integracijskim procesima.

Kako je saopćeno, Turković je naglasila neophodnost pune funkcionalnosti Vijeća ministara i institucija BiH te žurno ispunjavanje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU kao i usvajanja i provedbe ključnih reformi.


Fotografija sa današnjeg sastanka. Facebook

Članovi Odbora za vanjsku politiku britanskog parlamenta su ponovili posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva sigurnosti i prosperitetu građana naše zemlje te naglasili da Ujedinjeno Kraljevstvo pridaje važnost reformskim procesima u BiH, posebice kada je riječ o borbi protiv korupcije i vladavini prava.

Tokom sastanka bilo je riječi i o liberalizaciji viznog režima za državljane BiH, finaliziranju aktivnosti na potpisivanju Sporazuma o suradnji i trgovini između BiH i Velike Britanije, ekonomskoj suradnji te drugim aktualnim pitanjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.