MINISTRICA

Turković se sastala sa britanskim parlamentarcima: Razgovarano i o liberalizaciji viznog režima za državljane BiH

Kako je saopćeno, Turković je naglasila neophodnost pune funkcionalnosti Vijeća ministara i institucija BiH te žurno ispunjavanje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU kao i usvajanja i provedbe ključnih reformi

E. Ć.

Turković tokom prijema britanskim parlamentaraca

Foto: Facebook


Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković sastala se sa članovima Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta. Turković se zahvalila na pomoći i podršci koju Ujedinjeno kraljevstvo daje Bosni i Hercegovini, naročito kada je riječ o reformskim i integracijskim procesima.

Kako je saopćeno, Turković je naglasila neophodnost pune funkcionalnosti Vijeća ministara i institucija BiH te žurno ispunjavanje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU kao i usvajanja i provedbe ključnih reformi.

  • Fotografija sa današnjeg sastanka

    Fotografija sa današnjeg sastanka

    Foto: Facebook


Članovi Odbora za vanjsku politiku britanskog parlamenta su ponovili posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva sigurnosti i prosperitetu građana naše zemlje te naglasili da Ujedinjeno Kraljevstvo pridaje važnost reformskim procesima u BiH, posebice kada je riječ o borbi protiv korupcije i vladavini prava.

Tokom sastanka bilo je riječi i o liberalizaciji viznog režima za državljane BiH, finaliziranju aktivnosti na potpisivanju Sporazuma o suradnji i trgovini između BiH i Velike Britanije, ekonomskoj suradnji te drugim aktualnim pitanjima.

NA VRH

Podijeli članak na