DATA SAGLASNOST

Održana 24. sjednica komisije za vanjske poslove

K znanju su primljeni materijali pristigli Komisiji

Preporučeno davanje saglasnosti za ratificiranje više sporazuma. AVAZ

A. O.

3.2.2022

Na 24. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dato je pozitivno mišljenje i Domu preporučeno davanje saglasnosti za ratificiranje više sporazuma.

To su Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima i Aneksa sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Repubilke Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prijelazu Bratunac (Novi most) – Ljubovija (Novi most); Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima; Sporazuma o grantu za tehničku pomoć između Bosne i Hercegovine i JP Autoputevi FBiH d.o.o. Mostar i Evropske investicione banke, u vezi s konsultantskim uslugama za nadzor nad radovima na izgradnji Koridora 5c u Bosni i Hercegovini (poddionica Počitelj – Zvirovići) WB19-BIH-TRA-01.


Izmjene i dopune

Također, data je saglasnost za Sporazum o izmjenama i dopunama na Sporazum o finansiranju i projektu zaključen dana 17. 12. 2019. godine (Prvobitni sporazum o finansiranju i projektu) između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW) i Bosne i Hercegovine (primalac) koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine i Republike Srpske koju predstavljaju Ministarstvo finansija Republike Srpske i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (Agencija za izvršenje projekta) u iznosu od 10.000.000,00 eura – Energetska efikasnost u javnim zgradama.

K znanju su primljeni sljedeći materijali pristigli Komisiji Zabilješka o učešću predsjedavajućeg Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Safeta Softića na online Interparlamentarnom sastanku o budućnosti evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana; Zabilješka sa sastanka predsjedavajućeg Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Safeta Softića i Huo Yuzhen, specijalne izaslanice Ministarstva vanjskih poslova Narodne Republike Kine;


Zabilješka sa sastanka

Također, to uključuje i još dvije zabilješke i to Zabilješka sa sastanka predsjedavajućeg Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Safeta Softića i Nj.E. Marca Di Ruzza, ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini te Zabilješka sa sastanka predsjedavajućeg Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Safeta Softića i Nj.E. Sadika Bubura Girgina, ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.