U SARAJEVU

Ministrica Ankica Gudeljević se sastala sa ambasadorom Egipta

Bila je ovo prva posjeta ovog ambasadora Ministarstvu civilnih poslova

Sa održanog sastanka. MINISTARSTVO CIVILNIH POSLOVA BiH

A. O.

8.2.2022

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je danas u Sarajevu s ambasadorom Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Jaserom Abdelrahmanom Ali Sorourom.

Bila je ovo prva posjeta Egipatskog ambasadora Ministarstvu civilnih poslova, pa je iskorištena za međusobno informiranje o najznačajnijim aktivnostima i mogućim područjima suradnje.

Ministrica Gudeljević informirala je sugovornika o brojnim koordinacijskim nadležnostima Ministarstva civilnih poslova, naglašavajući da je u protekle dvije godine u djelovanju Ministarstva obilježila pandemija i borba za zdravlje. Naglasila je da je trenutno u fokusu djelovanja izrada Covid digitalnih potvrda za žitelje BiH, te je iskazan interes Bosne i Hercegovine i Egipta za razmjenu informacija u tom području s ciljem međusobnog priznavanja Covid certifikata i olakšanog putovanja.

Ali Sorour je podsjetio da njegova zemlja proizvodi cjepiva i ponudio potporu u nabavi za državljane BiH. Osim suradnje u području zdravstva i medicine, razgovarano je o uspostavljanju suradnje mladih i mogućim zajedničkim projektima. Ambasador Ali Sorour zahvalio je na prijemu i otvorenom razgovoru i iskazao spremnost za suradnju koja će biti produktivna za obje strane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.