UGLEDNI LJEKAR

Nakaš: Ovo je bolnica koja nije prestajala sa radom od osnivanja 1866. godine pa sve do danas

Vjerovatno iz svih navedenih razloga ova bolnica nije u milosti ranijim i aktualnim vladama u Federaciji Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, istakao je

Bakir Nakaš. Arhiva

Piše: H. J. I.

12.2.2022

Virusolog i ugledni sarajevski ljekar Bakir Nakaš oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

- Ovo je bolnica u kojoj je rođena ideja i formiran "Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine". 

Ovo je bolnica u kojoj je na čelu sa Prim. Dr. Abdulahom Nakašom organiziran i proveden prvi štrajk radnika u zdravstvu sa ciljem zaštite radničkih prava zaposlenih u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine.


Prvi kolektivni ugovor radnika u zdravstvu

Ovo je bolnica u kojoj je sačinjen prvi kolektivni ugovor radnika zaposlenih u zdravstvu kojeg su potpisali tadašnji ministar zdravstva u Federaciji Bosne i Hercegovine Prof. Dr. Božo Ljubić i prvi predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine Prim. Dr. Abdulah Nakaš.

Ovo je bolnica koja nije prestajala sa radom od osnivanja 1866. godine pa sve do danas.

Ovo je bolnica u kojoj je jedina uputnica za pacijenta bila potreba za zdravstvenom uslugom.


Sigurna kuća

Ovo je bolnica u kojoj su od 1992. godine pa sve do danas mobingovani radnici u zdravstvu, ljekari, medicinske sestre i tehničari i drugi našli utočište i sigurnu kuću u kojoj su nastavili svoj rad.

Vjerovatno iz svih navedenih razloga ova bolnica nije u milosti ranijim i aktualnim vladama u Federaciji Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo - zaključio je Nakaš. 

Objava Nakaša na Facebook-u. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.