REAGIRANJE

Nakon "Avazove" priče o samohranom ocu iz Jajca i kazni zatvora od pola godine: Ova poruka oslikava surovu bh. realnost

Nikada se više nije vratila. Rastali smo se. Ostao sam sa svojom djecom. I majka i otac sam im. Jedino im ja mogu zaraditi za koru hljeba, kaže Karić

Derviš Karić. Avaz

Piše: E. T.

13.2.2022

Nakon što je "Avaz" objavio priču o Dervišu Kariću iz Jajca, samohranom ocu četvero djece, od kojih najmlađe ima 2,5 godina, a najstarije šest, koji je putem društvenih mreža zatražio pomoć dobrih ljudi, uslijedile su brojne reakcije.  

Naime, Derviša iz jajačkog mjesta Kuprešani muka je natjerala da moli za koru hljeba, jer sam nije u mogućnosti da zaradi za svoju porodicu.


Sjekao drva za ogrjev a ne da se obogati

Kako je rekao za „Avaz“, osuđen je zbog sječe dva metra drva.

- Otišao sam u sječu drva jer su mi trebala za ogrjev, ne da se obogatim. Imao sam Golf 2 koji se raspadao, a pomoću kojeg sam prevozio drva do kuće. Međutim, naišao je šumar, zaustavio me, zapisao i završio sam na sudu. Čekao gotovo godinu da mi dođe presuda. Kada je stigla, prvo sam bio osuđen tri mjeseca zatvora, a kasnije je presuda, preinačena u šest mjeseci - govori očajni otac.


Od svih poruka podrške, izdvaja se jedna koja ubija svaku volju u čovjeku.

- Da si ukrao milione maraka onda bi bio dobar i bio bi na nekoj velikoj funkciji, a ovako si običan lopov - jedna je od poruka na ovu tužnu priču.


Supruga ostavila i njega i djecu i otišla u Dansku

I Dervišova supruga je otišla u Dansku kod familije da radi i napustila i njega i djecu.

- Nikada se više nije vratila. Rastali smo se. Ostao sam sa svojom djecom. I majka i otac sam im. Jedino im ja mogu zaraditi za koru hljeba. Međutim, zbog dva metra drva to mi je sada onemogućeno - kaže Derviš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.