BIVŠI ŠEF BIH DIPLOMATIJE

Lagumdžija: Da se glasa između Ive i Željka Komšića, i pijan i drogiran bih glasao za Ivu

Komentarišući strateško savezništvo Dodika i Čovića, kazao je da i jedan i drugi, traže svoje parče države, jer će oni biti tu paradržavnici

H. J. I. / N1

16.2.2022

Zlatko Lagumdžija. Screenshot

Bivši šef diplomatije Bosne i Hercegovine profesor Zlatko Lagumdžija u Pressingu na N1 je kazao da Ivo Komšić i Željko Komšić su dvije strane mjeseca. 


Pogriješili smo

- Kad bih imao sutra priliku da glasam i da budu izbori između njih dvojice, ja bih i drogiran i pijan glasao za Ivu Komšića, a ne za Željku Komšića, ali 2006. kad smo istakli Željka Komšića kao kandidata, djelovao je kao čovjek kao Ivo Komšić. Smatrali smo da mladima treba dati šansu da nas vode dalje, pogriješili smo - rekao je Lagumdžija.

Istaknuo je da je jako važno da se shvati da "glas za Komšića, bilo kojeg, danas od nebošnjaka i građana ove zemlje je glas protiv Dragana Čovića".


Čović prepada Hrvate u BiH

Komentarišući strateško savezništvo Dodika i Čovića, kazao je da i jedan i drugi, traže svoje parče države, jer će oni biti tu paradržavnici.

- Poslovni partneri su, i to je jasno ko dan. Dragan Čović u suštini svjesno homegenizira Hrvate tako što ih prepada sa majorizacijom Hrvata i građanskom državom i on to svjesno radi i to je jedini način da opstane na vlasti - rekao je Lagumdžija.

Ni Komšić, ni Čović, ni Dodik, ni Izetbegović, smatra on, ne žele da dođe do promjena u Izbornom zakonodavstvu, njima svoj četvorici odgovara "status quo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.