NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ukrajina je Putinov Afganistan

Pročitajte blog Žozepa Borelja koji govori otvoreno o ratu u Ukrajini: Sila ne daje za pravo, nepravedni ratovi unaprijed izgubljeni

Piše: Avaz.ba

28.2.2022

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Ukrajina je Putinov Afganistan.

Pročitajte današnju analizu: Je li ruski lider napravio istu grešku kao njegovi sovjetski prethodnici - Je li Ukrajina Putinov Afganistan.

Komentar dana pisao je Miralem Aščić: Putin = Hitler.

Predsjednik Ukrajine obratio se komšijama: Bjelorusi, ubijaju nam djecu iz vaše zemlje! Vi i sad spavate, ali mi više ne idemo u krevet, jer se borimo za svoju državu, za našu slobodu, poručio je Volodimir Zelenski.

Pročitajte blog Žozepa Borelja koji govori otvoreno o ratu u Ukrajini: Sila ne daje za pravo, nepravedni ratovi unaprijed izgubljeni.

O aktuelnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji te mogućoj refleksiji situacije u Ukrajini na BiH za "Avaz" je govorio zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić: Scenarij iz Ukrajine ne može se desiti u BiH.

Ni vikendom nema predaha, kako smo se uvjerili, na gradilištu mosta Počitelj, najimpozantnijoj građevini na cijelom Koridoru 5C, a radnici nerijetko upisuju i prekovremene sate. Uprkos tome, izgradnja ovog mosta na dionici autoceste Počitelj - Zvirovići prilično kasni. Kinezi i Azerbejdžanci zakazali na izgradnji mosta Počitelj.

Crni vikend u BiH: Stravične nesreće na cestama u BiH, poginulo šest osoba. U prošloj godini zabilježeno 7.651 krivično djelo protiv imovine: Sve su prisutniji novi oblici kriminala.

U toku je snimanje nove bh. humorističke serije “Na rubu pameti” u režiji Elmira Jukića i autora Adnana Kapetanovića. Glavne uloge tumače Admir Glamočak, Aleksandar Seksan i Dragan Marinković Maca. Maca je za „Avaz“ govorio o ovom projektu te istakao da je glavni adut serije prepoznatljivi bh. humor. Otkrio nam je da će svoju autorsku predstavu ”Kakva ti je žena, takav ti je život” izvesti 29. marta u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u 20 sati.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je ubjedljivo poražena (77:56) u Viljnusu od Litvanije, u 4. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. 

„Dnevni avaz“, najtiražniji i najutjecajniji dnevni list u Bosni i Hercegovini, svojim čitaocima povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, priprema poklon.

Uz podršku kompanija „BH Telecom“ d. d., „Euro-Asfalt“ d.o.o. i „Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S“, u ponedjeljak, 28. februara, uz svaki primjerak „Dnevnog avaza“ poklanjamo i zastavicu Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način svim građanima naše zemlje želimo čestitati jedan od najznačajnijih praznika.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.