FEDERALNI MINISTAR

MUP nije pronašao nijedan trag pucnjave na kuću Čegara, Čampara poručio: Bio je vatromet sinoć, možda mu se učinilo da neko puca

Policija je izašla na lice mjesta, ali nisu pronašli nijedan trag koji bi upućivao na upotrebu vatrenog oružja, kazali iz MUP-a KS za "Avaz"

Čampara: Organiziran je vatromet. Avaz

Piše: E. T.

2.3.2022

Nakon što su pojedini mediji prenijeli izjavu Zorana Čegara, načelnika Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije, u kojoj je za pucnjavu koju je prijavio MUP-u, teškim riječima optužio ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljošu Čamparu, reagirao je i  Čampara. 


U kratkoj izjavi za portal "Avaza", Čampara je kazao:

- Sinoć je organiziran vatromet povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH. Moguće da mu se učinilo da je neko pucao. Kao što mu se i druge stvari pričinjavaju i od njega ništa nije za čuđenje.

Podsjetimo, iz MUP-a Kantona Sarajevo su za naš portal potvrdili da pucnjava prijavljena ali da na licu mjesta nisu pronađene čahure.

- Bila je prijava o upotrebi vatrenog oružja. Policija je izašla na lice mjesta, ali nisu pronašli nijedan trag koji bi upućivao na upotrebu vatrenog oružja - kazali su iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.