ZA 15 DANA

Delegati će na sljedećoj sjednici odlučiti o zakonskoj kontroli pušenja

Ovaj zaključak je usvojen nakon što je predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović obavio konsultacije sa šefovima klubova

Sudeći prema današnjoj raspravi, zakon bi trebao biti usvojen. Arhiv

Piše: A. K. / FENA

3.3.2022

Ni danas nije donesena odluka o Prijedlogu zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje. Zasjedanje Doma naroda nastavljeno je razmatranjem Prijedloga zakona o slobodnim zonama u FBiH.

Ovaj zaključak je usvojen nakon što je predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović obavio konsultacije sa šefovima klubova delegata u ovom domu.


- BIli smo na granici kvoruma jer su samo 34 delegata prisustvovala sjednici. S druge strane, mišljenja o ovom prevažnom zakonu su podijeljena. Također, imali smo amandmane i velika je vjerovatnoća da amandmani ne bi prošli, a prijetila je i opasnost da ni zakon ne bi bio usvojen - pojasnio je Tadić.

Prema riječima predsjedavajućeg, izjašnjavanje bi trebalo biti na sjednici koja će biti održana za 15 dana. Poručio je da izjašnjavanje više neće biti prolongirano.

Međutim, ako je suditi prema današnjoj parlamentarnoj raspravi, ovaj zakon bi trebao biti usvojen i u tom slučaju bi odmah stupio na snagu, jer ga je Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio 26. maja prošle godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.