NJEMAČKA MINISTRICA

Analena Berbok prošetala Baščaršijom s Benjaminom Karić, Draškom Stanivukovićem i Mariom Kordićem

Berbok je porazgovarala i s građanima Sarajeva, a jedan od njih joj je poručio da imaju velika očekivanja od nje i Njemačke

Piše: S. S.

10.3.2022

Berbok i Karić u Vijećnici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Berbok i Karić u Vijećnici - Avaz
Dnevni avaz
+3

Njemačka ministrica vanjskih poslova Analena Berbok (Annalena Baerbock) tokom svoje posjete Sarajevu, sastala se danas u Vijećnici s gradonačelnicom glavnog grada BiH, Benjaminom Karić.

Tom prilikom su razmijenile i prigodne poklone, a njemačka ministrica bila je oduševljena ovim zdanjem u centru glavnog grada BiH.



Berbok prošetala Baščaršijom s gradonačelnicima Sarajeva, Banja Luke i Mostara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Nakon svečanog dočeka u Vijećnici, ministrica Berbok je u društvu gradonačelnice prošetala Baščaršijom. Pored Sebilja sreli su se i s gradonačelnicima Banja Luke i Mostara Draškom Stanivukovićem i Mariom Kordićem, pa su s njima nastavile šetnju kroz Sarajevo.

Berbok je porazgovarala i s građanima Sarajeva, a jedan od njih joj je poručio da imaju velika očekivanja od nje i Njemačke.

Nakon toga obišli su i Staru pravoslavnu crkvu i Gazi Husrev-begovu džamiju, a napili su se i vode s Baščaršije. Gradonačelnica Karić prenijela im je legendu da ko se jednom napije vode sa Baščaršije nikad više iz Sarajeva otići ne umije.

U Sarajevu su se sastali i s Jakobom Fincijem, predsjednikom Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine, delegacija je posjetila i Katedralu Srca Isusova.

Njemačka ministrica posjetila je i Galeriju 11/07/95, javnu instituciju posvećenu očuvanju sjećanja na genocid u Srebrenici.

U obilasku Stare pravoslavne crkve - Avaz
Dnevni avaz
Berbok posjetila i Begovu džamiju - Avaz
Berbok posjetila i Begovu džamiju - Avaz
Pili vodu s legendarne česme - Avaz
+10
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.