ZBOG PRIJETNJI

Direktorica BH Radija 1 Medić: Bojim se hodati Sarajevom

Medićevoj je prijećeno i ranije, a prošle godine je tražila i policijsku zaštitu, ali kako kaže, na žalost, oni koji su joj prijetili do danas nisu odgovarali

Medić: Bojim se hodati Sarajevom. FACEBOOK

S. S. / Nezavisne

21.3.2022

Nije mi svejedno otići na moje radno mjesto nakon ovih posljednjih monstruoznih prijetnji, ali neću odustati dolaziti, jer svoj posao radim profesionalno, kazala je za "Nezavisne" Pejka Medić, direktorica BH Radija 1, nakon što je policiji prijavila prijetnje koje je primila putem društvenih mreža.

Na društvenim mrežama je, prema njenim tvrdnjama, osvanuo poziv na ubistvo, a "četnikuša i genocidašica", neke su od uvreda koje su joj upućene.


Tražila policijsku zaštitu

Medićevoj je prijećeno i ranije, a prošle godine je tražila i policijsku zaštitu, ali kako kaže, na žalost, oni koji su joj prijetili do danas nisu odgovarali.

- Ne hodam nigdje u Sarajevu, naravno da se plašim, krećem se na lokaciji Istočno Sarajevo - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine - rekla je Medićeva.

Kazala je da se nada da će policija odraditi svoj dio posla.

Obaviješten i dežurni tužilac

Iz Policijske uprave Banjaluka kazali su da im se 19. marta, obratilo odgovorno lice Radiotelevizije Bosne i Hercegovine P.M., te prijavilo da su joj putem društvenih mreža Facebook i Twitter od strane nepoznatih lica, upućeni komentari prijetećeg i uvredljivog sadržaja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.