REAKCIJA

Kazaz o bahatom istupu Dodika za "Avaz": Smeta mu istraživačko novinarstvo

Informacije "Avaza" su nesumnjivo bile tačne, što je Dodik i sam potvrdio i to je rezultat nečeg što se naziva istraživačko novinarstvo, rekao je

Kazaz: Dodiku smeta istraživačko novinarstvo. AVAZ

Piše: S. Spahić

22.3.2022

Politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Enver Kazaz oštro je osudio današnje ponašanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i uvrede upućene ka novinarima "Avaza" i "BN televizije".

- Milorad Dodik je nabusita, nekulturna, osebujna pojava na političkoj sceni u BiH. On u sebi ujedinjuje nacionalistu, bahatog prostaka, manipulatora, optuženika za kriminal i pjevača novokomponovanih pjesama. On ima još neke uloge, a te uloge se svode na to da zadovolji hobotnicu klijentelističke organizacije koju je pretvorio u radikalni nacionalizam, rusofiliju i druge ideološke užase na prostoru BiH - rekao je Kazaz.

Poručio je da se na Dodika može gledati samo sa prezirom.

- Informacije "Avaza" su nesumnjivo bile tačne, što je Dodik i sam potvrdio i to je rezultat nečeg što se naziva istraživačko novinarstvo. Činjenica da Dodiku smeta istraživačko novinarstvo pokazuje da on skriva od javnosti neke od svojih uloga koje sam naveo, a jedna od tih uloga se vidi kroz radnje za koje ga optužuje Tužilaštvo BiH i to ne samo u ovom predmetu, nego i u drugim predmetima - navodi Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.